Trucs

SPANPLAFOND TIPS EN TRUCS

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Zeer verantwoordelijke zaak, want het is het plafond dat een gevoel van gezelligheid creëert. En dit is echt zo, omdat zelfs met een ideale wanddecoratie de ruimte met een zwak of ongelijk plafond lijkt te zijn samengedrukt en nors. Of het nu sneeuwwit is en perfect gladde plafondafwerking, die ruimte aan de kamer kan geven! Maar welke plafonds zijn beter – stretch of gipsplaten, en wat precies te kiezen voor uw huis?

De reparatie-industrie staat niet stil, het is in een constante beweging naar verbetering, en deze twee soorten plafondafwerking zijn nu de meest populaire. Maar het witwassen van het plafond zal waarschijnlijk weinig mensen zich herinneren.

Installatie

Gips gipsplaten plafond is veel langer gemonteerd, vereist zowel voorbereidend werk in de vorm van een frame en afwerking – plamuren, beitsen of plakken. Een grote hoeveelheid afval bij het monteren vereist het verwijderen van meubels uit de kamer en het hele werkproces duurt ongeveer een week, afhankelijk van het gebied van de kamer en de complexiteit van het plafond.

Het verschil tussen deze twee soorten plafonds is de complexiteit van hun installatie. Dus, bijvoorbeeld, de vraag of voor zelfinstallatie van welke plafonds beter is – spanning of gipsplaten, het antwoord ondubbelzinnig zal zijn – gipsplaat. Hoewel het voor een dergelijk plafond nodig is om een ​​profielframe te monteren, is het veel gemakkelijker om het te maken dan met PVC-film te werken.

Vorm en ontwerp

De ideeën over zowel spanning als ophanging worden alleen beperkt door de verbeelding. Dit kunnen gebogen lijnen zijn, geometrische figuren of in het algemeen een interessant verhaal van ingewikkelde richels en nissen, die later kunnen worden gemarkeerd. Vaak worden gipsplaat en PVC-film gecombineerd in één kamer, een variant met gipsplaten perimeter en een brancard in het midden van het plafond is gebruikelijk. Daarom, welk soort vals plafond het beste is om te kiezen, hangt af van de smaak van de eigenaars.

Voors en tegens

  1. Het gipsplaatplafond kan 5 tot 10 jaar meegaan, maar de garantie van het spanplafond is 15 jaar, hoewel het bij goed gebruik volgens deskundigen drie keer langer kan blijven staan.
  2. In geval van overstromingen, welke plafonds zijn beter – spanning of gipsplaten? Dit is ook een belangrijk keuzecriterium, vooral voor hoogbouw
  3. Naden op het plafond van gipskarton zijn verzegeld en zijn uiteindelijk niet getraceerd, wat niet kan worden gezegd over het spanplafond. Plaatsen van verbinding met het canvas zijn minder opvallend, maar op het glanzende oppervlak ten koste waarvan ze zichtbaar zullen zijn
  4. Het geverfde gipsplaten plafond is niet bang voor mechanische invloeden, maar de film moet worden beschermd tegen prikkende voorwerpen en pluggen tegen champagne.

Mooi plafond – een integraal onderdeel van een gezellige en verfijnde behuizing. Naar zijn uiterlijk is het de moeite waard om zorgvuldig en opzettelijk te benaderen.

Voordat u een plafond kiest, moet u zich vertrouwd maken met mogelijke opties en ontwerpoplossingen.

Write A Comment